Verlies van Visade D2

Afgelopen zaterdag vertrok de selectie van Koophuis naar Voorburg om het daar op te nemen tegen de nummer 5 uit de competitie. Voor Koophuis is elke wedstrijd belangrijk om degradatie te voorkomen.

Met Inge Ganeff op het midden in de basisopstelling begon Koophuis goed aan de wedstrijd. Het ging lang gelijk op. Maar de persoonlijke foutjes zoals een foute service, een aanval uit geslagen of een foute pass konden niet worden goed gemaakt. Visade is een zeer geroutineerde ploeg die weinig ruimte gaf tot scoren. En het verschil van 2 punten was dan ook nauwelijks goed te maken. De eerste set ging met 25-23 naar de dames uit Voorburg. Ook in de 2e set liet coach Gert Koele zijn basisopstelling staan. Dit ging lange tijd goed maar toen Visade wist uit te lopen wisten ook de wisselspeelsters Chantal Verbeek en Lianne Lagrouw geen ommekeer te forceren. Koophuis verloor met 25-21. Lianne Lagrouw die was ingevallen op de diagonaal positie startte in de 3e set ook op deze positie. Dit pakte goed uit. Lianne Lagrouw speelde goed en vol overtuiging. Koophuis Be Fair wist met veel werkvolleybal en enthousiasme de set te winnen met 21-25. In de 4e set namen de persoonlijke foutjes toe, Visade kreeg met hun blokkering meer grip op de aanval en wist de set makkelijk te winnen met 25-16. Koophuis Be fair heeft met de 1-3 uitslag een punt meegenomen maar was hier niet echt tevreden mee.

Zaterdag 16 februari spelen de dames tegen Vives om 16.30 uur thuis in Waddinxveen. Publiek zal hard bij nodig zijn. Beide teams staan onderin de competitie en om degradatie te kunnen voorkomen zal Koophuis moeten winnen.