Volle winst voor Dames 1

Zaterdag 3 oktober wisten de dames van Flam Haarden Be Fair onder leiding van Alex Luycks thuis de volle winst te behalen. Er werd met 4-0 gewonnen van USV Protos dames 3 uit Utrecht.

Het team mistte bij deze wedstrijd Jeanine van Leeuwen-Konijn (huwelijksreis) en Anja Dreschler en kan nog steeds spelverdeelster Christine Bos niet inzetten vanwege een blessure aan haar vinger.
Met Chantal Verbeek en Aranka Hetyey (midden), Marit van der Louw en Femke Mathot (buiten), Lianne Lagrouw (diagonaal) en Yvonne van Tol (spelverdeling) werd er onzeker aan de wedstrijd begonnen. Be Fair maakte fout na fout en keek continue tegen een achterstand aan. Coach Luycks paste een aantal wissels toe en zette Linda Raes, afkomstig uit het tweede team, op de diagonaalpositie in. Met een goede serviceserie en een prima pass zorgde zij voor stabiliteit in het team en kwamen de dames van Be Fair over hun nervositeit van de eerste thuiswedstrijd heen. Na lange rally’s en tactisch spel kon Be Fair de set uiteindelijk met 26-24 naar zich toe trekken.
Ook de tweede set kon Be Fair nog niet altijd het beste spel laten zien, maar langzamerhand werd er beter en slimmer gespeeld. Het midden scoorde achter elkaar met tactische ballen en ook de buitenaanvallers kwamen goed op dreef. Setstand: 26-24.
In de derde set kwam Be Fair toe aan het spel wat ze graag spelen: de tegenstander onder druk zetten met de service en door nauwkeurig spel de bal zo bij de spelverdeler brengen dat er minimaal 3 aanvalskrachten benut kunnen worden. Het harde werken werd beloond en Be Fair won de set ruim met 25-17.
In de vierde set was Protos gebroken en kon Be Fair de volle winst binnenhalen. Annemieke Vooijs scoorde enkele belangrijke punten op het midden en Femke Mathot en Marit van der Louw konden op de buitenpositie laten zien wat zij in hun mars hebben. Dit kwam grotendeels door het verdienstelijke spel achterin van Chantal Verbeek en Linda Raes. Zij zorgden voor een prima verdediging en pass, zodat spelverdeelster Yvonne van Tol de aanvallers voor het uitkiezen had: 25-10.

Door 5 punten te pakken staat Be Fair op dit moment tweede in de Promotieklasse A met 7 punten uit 2 wedstrijden. Zaterdag 10 oktober zal er geprobeerd worden om punten te pakken tegen Inter Rijswijk dames 2 uit in Rijswijk.
De eerstvolgende thuiswedstrijd van Flam Haarden Be Fair dames 1 is op zaterdag 17 oktober om 16.30 uur in sportzaal De Groenswaard tegen Velo dames 1. Publiek is natuurlijk van harte welkom!