9-18 oktober: Week van de Scheidsrechter 2009!!

Ze worden steeds zeldzamer ook Be Fair heeft ze hard nodig!!!!!
Scheidsrechters!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Je kunt je nog steeds aanmelden,doe iets voor je vereniging laat zien dat je de spelregels kent en klim op de bok,je zult ervaren hoe leuk het kan zijn!! Geloof mij niemand heeft er baat bij dat op dit moment scheidsrechter een uitstervend ras is! Zonder scheidsrechters gaat je vereniging en het mooie volleybal ten onder!!! Iedereen kan leren fluiten en……wie denk jij wie dan de spelregels écht kent? Mailen naar: Ruben@hardendood.net

Willen we dat scheidsrechters de fluit niet aan de wilgen hangen, dan moeten we zuinig op ze zijn. Dat kan op veel manieren. Waardering tonen hoort daar zeker bij. Dat is dan ook de reden voor de Week van de Scheidsrechter, die in 2009 plaatsvindt van 9 tot en met 18 oktober.

Week in, week uit zet de scheids zich in voor de sport, de sporters en de club. Sportverenigingen waarderen dat natuurlijk, maar tonen ze die waardering ook voldoende?
weekvandescheids2009
De Week van de Scheidsrechter, die plaatsvindt van 9 tot en met 18 oktober 2009, is de perfecte gelegenheid voor sportverenigingen om hun waardering te laten blijken aan scheidsrechters, juryleden en aan alle andere officials die zich bezighouden met arbitrage. Speciaal in deze week worden verenigingen opgeroepen om een gebaar te maken richting hun arbitrerende kader; om hun arbiters te laten zien dat ze hun inzet waarderen. Want zonder scheids geen wedstrijd. En zonder wedstrijd geen club. Scheidsrechters hebben we echt hard nodig!

De aftrap
De aftrap voor de Week van de Scheidsrechter wordt gegeven tijdens het Jaarcongres Scheids op 10 oktober door niemand minder dan de voorzitter van NOC*NSF, Erica Terpstra. Dat doet ze onder meer met de huldiging van de eerste Scheids van de maand, een ander initiatief van het Masterplan Arbitrage, waarover je hier meer kunt lezen.

Verras de scheids. En ons!
Scheids.nl verneemt graag van sportverenigingen hoe ze de Week van de Scheidsrechter invullen en hun arbiters verrassen. Daarom roepen wij sportverenigingen op om ons dat via dit contactformulier te laten weten. Doe eens gek, verzin een ludieke actie en wie weet kunnen wij daar dan op deze website over berichten.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de Week van de Scheidsrechter, dan kun je hier de speciale folder over dit onderwerp downloaden (pdf, 412 kB). In deze folder vind je niet alleen meer achtergrondinformatie, maar ook leuke tips om de Week een originele invulling te geven.

De Week van de Scheidsrechter is een initiatief van het Masterplan Arbitrage.

Ook interessant: Week van de Arbitrage: traditie in het volleybal