De mini’s maken kennis met Agon

Op zaterdagochtend 4 december zijn een groot aantal van onze mini’s naar Sporthal De Plataan in Boskoop gegaan. Daar namen zij deel aan een ‘kennismakingstraining’ met de mini’s van Agon.

Eerst werd er kennisgemaakt en daarna begon de warming-up. Daarbij werd gebruik gemaakt van een ‘ladder’ en moesten de kinderen heel goed nadenken waar ze hun voeten moesten neerzetten zodat ze niet zouden struikelen. Dat was soms best moeilijk! Maar opeens kwamen er 4 Pieten de zaal in stormen en vlogen de schuimpjes en kruidnoten om onze oren! Op die manier konden we natuurlijk niet verder trainen….

De kinderen raapten vlug al het strooigoed bij elkaar en toen kon er verder getraind worden: achter de Pieten aanhollen en vooral veel lol maken. Toen iedereen een beetje was bijgekomen van de schrik bleken de Pieten al best goed te kunnen volleyballen. Dat hebben ze zeker geleerd tijdens eerdere bezoeken in voorgaande jaren??

Na wat oefeningen met, maar ook voor de Pieten werden er wedstrijden gespeeld tussen de miniteams van Be Fair en Agon. Want daar kwam iedereen ten slotte voor. Het was wel gezellig dat de Pieten bleven om de teams aan te moedigen, om mee te spelen en om samen met alle teams op de foto te gaan.

Na de wedstrijden hadden de Pieten nog even tijd voor een heel belangrijke mededeling.
De Sint had de mini’s namelijk nog iets te vertellen. Bij Agon waren er deze maand niet 1, maar 2 kinderen Mini van de Maand. En de Pieten wisten gelukkig ook wie. Brecht en Fienie waren de gelukkigen; Gefeliciteerd!

Daarna moesten de Pieten weer snel terug naar de Sint. Pakjesavond was de volgende dag al en zoals altijd moest er nog veel worden ingepakt, gedichten worden geschreven, en nog 100 andere dingen gedaan worden. Wel riepen de Pieten terwijl ze op weg waren naar de uitgang, dat ze volgend jaar weer zouden komen trainen.

Zo zie je maar, iedereen vindt volleybal leuk: zelfs de Pieten uit Spanje!

En de minileden en –trainers van Be Fair vonden het ook een geslaagde ochtend!