DE 2X2 TOERNOOIEN

Volleybal, muziek en lol
Een dag lang vol volleybal wedstrijdjes, technisch en tactisch volleybalspel, leuke muziek, ontspannen sfeer en de gezelligheid van de jeugd zorgt voor een leuke en gezellige dag! Je leert er veel van en je maakt kans om je te plaatsen voor het Nationaal Kampioenschap op 15 mei! Voor een indruk van een 2×2 toernooi kun je hier de foto’s bekijken van een toernooi in Emmen.

2×2 toernooi? Wat is dat?
Bij een 2×2 toernooi wordt het normale volleybalveld in de lengte door midden “geknipt”. Het veld blijft dus net zo lang, maar wordt veel smaller. Verder speel je gewoon in de zaal volgens de normale regels. Er zijn in de verschillende leeftijdsklassen 2 niveaus: hoog (topjeugd) en laag (breedtejeugd). Als je in de reguliere competitie met oudere jeugd mee speelt mag je je voor het toernooi ook in een oudere leeftijdsklasse opgeven. Dus wil je in de vakanties volleyballen, maar kan je geen team van 6 personen op de been krijgen? Dan is 2 tegen 2 voor ABC jeugd iets voor jou! Als je op of na 1 oktober 1992 geboren bent kun je meedoen met een team van 2 of 3 personen. Dit mag ook een mixteam zijn. Kosten voor dit toernooi zijn €10,= per team.
De categorie waarin je mag mee spelen hangt af van je geboortedatum. Hieronder vindt je de juiste indeling:
A-Jeugd = geboren op/na 1 oktober 1992
B-Jeugd = geboren op/na 1 oktober 1994
C-Jeugd = geboren op/na 1 oktober 1996
Ook in andere regio’s spelen?
In de regio’s Noord, Oost en West zijn er elke vakantie (herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie) vele toernooien. Je mag met elk toernooi mee doen om punten te halen. Soms is het misschien wat ver weg, maar de dagen zijn altijd vol gezelligheid en veel volleybal! De toernooien in de regio West zijn op:
– 23 december, 2×2 Beach in Den Haag – Inschrijven
– 25 februari in Bovenkarspel – Inschrijven
– 26 februari in Alkmaar – Inschrijven
De data van alle toernooien in het hele land vind je terug in de bijlage.
Punten scoren!
Bij alle 2×2 toernooien zijn punten voor de ranking te verdienen. Het aantal punten dat je per toernooi kunt verdienen hangt natuurlijk af van de plaats waarop je geëindigd bent, maar ook van het aantal teams dat meedoet in jouw categorie. Kampioen worden van 3 teams is nu eenmaal makkelijker dan kampioen worden van 20 teams. De tussenstand zal uiteraard te zien zijn op de site. Na afloop van de toernooien worden per team de beste 2 toernooien meegeteld voor de eindranking. Als je voldoende punten hebt behaald mag je op 15 mei spelen tijdens het NK 2×2 in Zutphen! Om punten te verdienen voor de ranking hoef je niet aan een minimum aantal toernooien mee te doen.
Wat moet je nog meer weten?
Bij alle toernooien zijn er regels, is er een inschrijfprocedure en worden er punten vergeven. Deze informatie samen met de veldgrootte, nethoogte en nog meer kun je hier terug vinden.
Als er nog vragen zijn dan hoor ik dat natuurlijk graag!
Hopelijk tot ziens op een 2×2 toernooi!