Even voorstellen aan….. Gerard van Dijken

Een goedendag aan allen die dit stukje lezen. Mijn naam is Gerard van Dijken. Ik ben 51 jaar en speel in H2. Ik ben in Utrecht met 16 jaar met volleybal begonnen. Sapragaz, San Rival en VC Utrecht waren de clubs waarbij ik tot mijn 20ste speelde. Derde divisie speelde ik, toen ik verhuisde naar Nieuwegein. En daar begon ik bij Nivoc 68 ook derde divisie te ballen. Daar heb ik nog mooie herinneringen aan.

Toen ik in 1993 verhuisde naar Boskoop kwam Jos van Lint me bij Agon inlijven. Daar hebben we met veel wisselingen eerste klasse en promotieklasse gespeeld. Vorig jaar heb ik samen met Heren 1 van Agon gelukkig weer de eerste klasse bereikt. Nu speel ik vaak als buitenaanvaller of als diagonaal. Mijn mooiste voleybalherinnering is het voor de derde keer winnen van de beker met Nivoc ’68.

Twee volleyballende zoons heb ik, Ted(16) in jongens 1 en Sjors(13) in jongens 2. Beiden enorme talenten waar we in de komende jaren nog veel van gaan genieten. Mijn vrouw, Brigitte, mag graag tennissen en vermaakt zich gelukkig als wij weg zijn om te ballen. Verder werkt ik als groepsleerkracht op een basisschool voor speciaal onderwijs in Zoetermeer.

In de vereniging Agon was ik bekend om mijn luide commentaar maar ik heb geleerd me wat te beheersen. Gelukkig kan ik me uiten in de training van jongens 2 en dames 4. En zolang ze dat pikken ga ik er vrolijk mee door. Mijn mooiste eigenschap is mijn geduld. Eindeloos!!! Blunders maak ik zo ongeveer elke training maar mijn grootste was de ietwat mislukte sprong over een laaghangend net waarbij ik omgekeerd op 5cm van de vloer bleef hangen.

Dat was een klein stukje van mij dat jullie mogen weten. Als je meer wilt weten, en er is nog heel veel meer, dan ga je maar eens naast me zitten in de Groenswaard of de Plataan. Een compliment wil ik nog wel geven aan onze wedstrijdsecretarissen, wie dat nu ook is. Wat een klus elke keer weer. Enorm bedankt dat ik het niet hoef te doen !! Als je nieuwsgierig bent, kom dan eens kijken naar de jeugd, vooral jongens 2. Daar zitten de toekomstige kampioenen in.

Veel plezier in onze nieuwe vereniging,
Gerard.

4 comments for “Even voorstellen aan….. Gerard van Dijken

 1. Corry Kort
  21 december 2011 at 11:30

  Hallo Gerard,
  Wat leuk om je zo op deze manier tegen te komen. Ik herkende je direct op de foto. Nu wil je natuurlijjk weten wie ik ben, haha.
  Ik ben je nicht Corry Kort, voorheen uit Eindhoven.
  Zo te zien gaat het goed met jullie.

  Groetjes Corry

  • Gerard
   27 december 2011 at 15:13

   He Corry, wat leuk om zo van je te horen/zien. Het gaat inderdaad erg goed met ons. naast wat schoolperikelen hebben we een heerlijk leventje. maar maiul eens lekker over jezelf en Jessica. want we zijn wel een beetje nieuwsgierig.
   gr. Gerard

 2. Martin Bierman
  1 november 2012 at 18:21

  Hallo Gerard,

  Ja zo zie je maar weer, als je een beetje aan het googlen bent, kom je oude bekende tegen.
  Ik lees dat je het heerlijk naar je zin hebt, en nog steeds actief aan het volleyballen bent.
  Bij Nivoc heb je wel meer mee gemaakt, maar daar laat ik me maar niet over uit, hahahahaha.
  Doet me goed, dat het allemaal goed met je gaat, en doe de groeten aan Brigitte, als ze me nog kent.

  Groeten

  Martin Bierman

 3. Gerard
  7 januari 2013 at 17:15

  Ja hoor Martin , die kent jou nog wel. Leuk dat je even een bericht achterlaat. Nivoc was toch wel de leukste club waar ik bij speelde.
  Alles gaat hier wat minder nu ik in H4 zit. Lekker rustig en dan lijkt het toch of ik het goed kan. De leeftijd speelt af en toe parten. Maar er komen ook andere sporten bij die rustiger zijn. Groetjes aan iedereen die me nog kent. Hoi. Gerard

Comments are closed.