Dames 1 haalt eerste overwinning en 5 punten binnen

Na 7 verloren wedstrijden op rij mochten de dames van Timios tegenstander Thor uit Bergambacht (nummer 3 van de ranglijst) ontvangen.

Ondanks het feit dat de laatste 2 wedstrijden qua spel aardig tot goed verliepen was er niet heel veel hoop op een overwinning. Afgelopen donderdag werd in de tweede ronde van de bekercompetitie erg goed gespeeld tegen het eerste team van AVV Keistad uit Amersfoort (nummer 2 van de derde divisie). De dames wisten zelfs met va Banque spel een set af te snoepen van de Amersfoortse dames.

Met nog steeds geblesseerde Suzanne Blom en de afwezige Inge Ganeff en Angela Hunink, mochten Anja Drechsler, Jacoline Hunink, Hester Faber, Lisanne Bos, Ellen van Bunningen en Sabine Reparon beginnen aan de wedstrijd. Deze dames deden dat voortvarend en wisten door grote service druk de gevaarlijke middenaanval van Thor volledig buitenspel te zetten. De Bergambachtse spelverdeling werd hierdoor dermate onder druk gezet dat er van goed aanvalsspel eigenlijk geen sprake was. Hierdoor werden de eerste 2 sets relatief gemakkelijk gewonnen door de Waddinxveens/Boskoopse formatie (25-16 en 25-20).

De derde set werd iets moeilijker in het begin maar door een enorme service serie van Sabine Reparon en goed blokkerend werk van Lisanne Bos en Ellen van Bunningen werd ook deze set gewonnen (25-15).

In de vierde set ging het lang gelijk op. De dames uit Bergambacht konden eindelijk een vuist maken en de wedstrijd werd een wedstrijd. In de eindfase van deze set werd Anja Drechsler gewisseld voor Yvonne van Tol, die de rust in het Waddinxveense spel terug wist te brengen (25-22) en de 5 punten in huis wist te houden. Door deze overwinning kan Timios weer omhoog kijken.