Dames 1 stelt PD veilig

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen moesten de dames van Timios hun tweede plek en daarmee de p/d wedstrijden veilig stellen door met maximaal 1 set verlies te winnen van RVV uit Katwijk.

Gelijk aan het begin van de wedstrijd werd duidelijk, dat het Katwijkse team zich ten opzichte van de vorige wedstrijd aan het begin van het seizoen, aardig versterkt had en beter beslagen ten ijs zou komen. Gelukkig was er, ondanks een licht gespannen sfeer, een tot op het bot gemotiveerd Timios dat met overigens matig spel over de Katwijksen heen walste en de eerste 3 sets dan ook met respectievelijk 13, 18 en 12 tegenpunten wist te winnen.

Hiermee was de p/d gehaald en kon er een feestje gevierd worden in Waddinxveen. De dames waren echter nog niet klaar en wilden afsluiten met een 4-0 winst. Na een moeizame start in de vierde set moesten de dames terugvechten om van een 9-17 achterstand in de eindfase van de wedstrijd toch over RVV heen te komen. Uiteindelijk werd ook deze set gewonnen, met 25-22.

Zaterdag 27 april worden de promotie/degradatiewedstrijden vanaf 15.30 uur gespeeld, in Oudewater. Hier is in ieder geval 1 plaats in de promotieklasse te verdienen voor de winnaar van elke 3-kamp.