Dames 1 zet goede reeks niet door

Op een doordeweekse donderdagavond moesten de dames van Timios hun trainingsavond opgeven om te spelen tegen een van de bovenste ploegen uit de competitie: VCS uit Sassenheim. Het team was flink uitgedund door vele afwezigen Inge Ganeff (buitenland) Angela Hunink (andere afspraak) Anja Drechsler (gestopt) Juul van Amstel (buitenland) en Suzanne Blom (blessure). Daarom deed Wim Vogelzang een beroep op de nog in de A jeugd uitkomende Sylvana Twilt en Lieke Meijvogel.

De eerste set was in het begin volledig voor Timios, dat veel beter speelde en ook een voorsprong van 6 punten wist te nemen. Helaas werd door een hoog foutenpercentage en erg onrustig spel in de eindfase de voorsprong uit handen gegeven. De set ging verloren met 25-23.

Tussen de sets in werd al gecoacht, dat de ploeg die de minste fouten zou maken, de wedstrijd zou winnen. Helaas was in de tweede set, mede door het slechte spel van Timios, VCS echt beter en wisten de Sassenheimse dames punten te maken door zelf te scoren en niet alleen door het wachten op de fouten van de tegenstander. In deze set kregen zowel Lieke Meijvogel als Sylvana Twilt de kans om hun debuut te maken in Dames 1 van Timios, wat beiden verdienstelijk deden. Helaas ging de set met 25-16 verloren.

In de derde set maakten de dames uit Boskoop en Waddinxveen echt minder fouten in de beginfase en kwamen dan ook op een grote voorsprong. In de eindfase werd die voorsprong voor een groot deel nog weggegeven doordat de onzekerheid in de ploeg sloop. Gelukkig wisten ze het in de laatste mogelijkheid af te maken (23-25) en minimaal 1 punt mee naar huis te nemen.

Ook de laatste set typeerde zich weer door net iets te veel individuele fouten en te weinig scorend vermogen waardoor ook deze set nipt verloren ging (25-22). Als de Timianen thuis spelen tegen deze ploeg worden ze compleet opgevreten aldus de speelsters en coach van Timios.