Doortrainen senioren tijdens de gedeeltelijk lockdown

Beste volleyballers,

We hebben lang getwijfeld, maar na het aanhoren van de adviezen van de overheid, de Nevobo en overleg met de gemeenten hebben we toch besloten om het doortrainen van senioren mogelijk te maken. Uit de enquête is gebleken dat hier ook behoefte aan is, bij sommige teams meer dan bij anderen.

We hebben zoveel mogelijk de teams ingedeeld op de dagen dat er normaal ook getraind werd. De groepen zijn samengesteld op basis van animo. Als er in het schema een blokuur op 2 zalen staat, betekent dit dat er 8 mensen in deze groep kunnen trainen verdeeld over 2 zalen. De jeugd staat ingedeeld op dezelfde tijden als voorheen. Kijk hief het speciale Corona trainingschema .

Er zijn trainers die hebben aangegeven geen training te willen geven de komende periode. Deze groepen zullen zelf een training moeten verzinnen. Zowel voor trainers als groepen zonder trainer, hier wat trainingsideeën van de Nevobo voor 4 personen: spel- en oefenvormen Senioren 

Dit zijn de spelregels:

  • Kom met een mondkapje naar de zaal, houd 1,5 meter afstand en desinfecteer bij binnenkomst je handen
  • Wacht met het betreden van de zaal tot de vorige groep vertrokken is.
  • Je mag met maximaal 4 personen per zaal trainen, exclusief de trainer, die moet buiten het veld staan.
  • Hou tijdens de training ten alle tijden 1,5 meter afstand.
  • Hou de scheidingswanden dicht, ook als de rest van je team aan de andere kant van de wand traint
  • Stop 5 minuten eerder en maak de materialen schoon
  • Kleedruimtes mogen niet gebruikt worden.
  • Het staat je vrij om bij een ander team mee te trainen als dat beter uitkomt. Regel dat onderling, maar zorg dat het maximale aantal van 4 per zaal niet overschreden wordt.

Er zal worden gecontroleerd door de gemeente, maar als iedereen zich netjes aan de regels houdt kunnen degenen die dit willen nog lekker blijven volleyballen.

We gaan met dit schema starten, we zijn uitgegaan van 1 uur per 4 personen. Als blijkt dat er meer of minder behoefte is aan trainingsruimte geef dat dan aan bij de JTC, dan kunnen we aanpassingen maken.