Strakke overwinning Dames 1

De dames van Timios speelden op vrijdagavond in Alphen aan den Rijn een derby tegen het tweede team van Castellum. De opdracht was net als elke week simpel om in het spoor van Zovoc en Nesselande te blijven moesten de dames met 0-4 winnen. Dit in de wetenschap dat de 2 concurrenten dit weekend tegen elkaar moesten spelen en minimaal 1 van hen punten zou verspelen.

De eerste set begon direct met de vereiste scherpte en met name door veel service geweld won Timios deze set overtuigend met 7-25. De Alphense meisjes hadden geen enkel antwoord op de service van Timios en als er dan een bal terugkwam wist Timios die op onnavolgbare wijze af te maken.

De tweede set gaf een compleet ander beeld. De service van Timios was minder indrukwekkend. Daarmee kreeg het jonge team van Castellum de gelegenheid om te bewijzen dat ze ook konden volleyballen. De strijd ging gelijk op tot de 18 waarna Timios de set professioneel afmaakte met 20-25.

De derde en vierde set waren een herhaling van de eerste en tweede set. De strakke 0-4 overwinning van Timios kwam tot stand met setstanden van achtereenvolgens 6-25 en 20-25.

Op zaterdagmiddag speelden de nummers 1 (Zovoc 2) en 2 (Nesselande 2) tegen elkaar. De dames van Zovoc hebben met een overtuigende 4-0 hun koppositie verstevigd. Daarmee heeft Timios nu de tweede plaats op de ranglijst overgenomen van Nesselande. Als dit zo blijft, geeft deze tweede plaats aan het einde van het seizoen recht op promotiewedstrijden. Om echter in aanmerking te willen komen voor het kampioenschap (en daarmee directe promotie), moeten de dames uit Boskoop en Waddinxveen aanstaande zaterdag om 17.00 revanche nemen in de returnwedstrijd tegen Zovoc in Zoetermeer.