Timios inspiratieloos tegen Vollingo

Na een paar weken zonder competitie wedstrijden trad Timios H1 zaterdagmiddag aan tegen Vollingo H1 in Gouda. Voor Timios is het halen van punten belangrijk om weg te komen van de lage positie op de ranglijst.

In de eerste set laat Timios ook direct veel vechtlust zien. Toch moet Timios Vollingo een paar punten voor laten gaan halverwege de set. Een time-out zet het team weer goed op de rit waardoor weer aansluiting bij Vollingo wordt gevonden.  Erik-Jan de Keijzer maakt een uitstekende serviceserie waarmee Timios het Vollingo moeilijk weet te maken. Tegen het einde van de set weet Vollingo toch weer uit te lopen naar 22-18. Wederom doet de time-out wonderen en dwingt Vollingo tot het nemen van een time-out op 22-21. Na een paar spannende rally’s weet Vollingo de set met 25-23 naar zicht toe te trekken.

In de sets die volgen wordt door Timios hard gewerkt maar breekt de afwezigheid van een passer-loper en de geblesseerde libero het team op. Geen moment weet Timios met overtuiging het initiatief te pakken. De druk van het punten moeten halen lijkt het team enigszins te verlammen waardoor het meer en meer tegen zichzelf gaat spelen. Bij vlagen komt de energie boven waarmee het team kan spelen en wat het ook nodig heeft om goed te spelen. Het is echter onvoldoende om sets in winst om te zetten. Vollingo kan deze zaterdag een 4-0 overwinning bijschrijven en Timios zal komende weken hard moeten werken om alsnog de degradatiezone van de Promotieklasse te ontlopen.